De jazz is een korte geschiedenis – het begin

      Brak komentarzy do De jazz is een korte geschiedenis – het begin

Gewoon beginnen jazz historische reeksen van het genre van de ontwikkeling, het bepalen van het tijdperk van de invloed van historische, sociale omgeving die het geeft, dit wordt ook benadrukt dat het jazz genre van de respectieve geldigheid.

De jazz is de eerste multiculturele muziek genre,

De jazz is de eerste multiculturele muziek genredie niet zou mogelijk geweest zijn, elders dan in de Verenigde Staten, dat is inherent verschillende culturen die kwam gebouwd. Amerikaanse genre als gevolg van de vorming en ontwikkeling van parallelle naar de Verenigde Staten samenleving en cultuur veranderingen, het land van de onafhankelijke culturele karakter van maken en primaire rol.

De jazz, maar in de eerste plaats, de afro-amerikanen door de nieuwe wereld in het leven geroepen muziek traditie. Uit deze wortel vloeien voort die eigenschappen, die tot op de dag bepalen, hoe dan ook, om de hedendaagse jazz muziek – een onconventionele terug je eigen verleden – vaak eerder beschreven van elkaar kunnen worden moeilijk te zien op een afstand van de bestaande culturen elkaar ontmoeten, als een gevolg, waar

de gemeenschappelijke taal is ingesteld in plaats van de lost langzaam op spanning plaats van de instroom van openheid en nieuwsgierigheid naar de muziek van de schepping stichtingen.

De jazz-formatie en de kristallisatie van het proces van de verschillende landen van muziek op de effecten van de samenvoeging betekent dat de principes, maar om een jonge, oorspronkelijk gewoon geïmporteerd en deze is door snel rudimentair cultuur met land van geboorte.

Jazz uiterlijk was eigenlijk de amerikaanse cultuur uiterlijk. Echter, om een andere cultuur van iets nieuws gecreëerd kunnen worden, was het noodzakelijk dat één van de dominante geworden en het opvangen van de effecten. Sociale steun ontbreken van Europa overgenomen uit de culturele en artistieke trends, snel verwelken, het afrika van de invoering van slaven voor de muziek, maar op hetzelfde moment was het dagelijkse leven van hun natuurlijke deel, uitgedrukt in de speciale banen en opstand, en hij meldde dat het kanaal door elke dag lijden opgelost worden muziek gemeld communautaire ervaring. Scott Joplin (1868-1917) was een amerikaans pianist en componist

Scott Joplin (1868-1917) was een amerikaans pianist en componist (Foto/Bron: hult in Archives / Getty Images Hongarije). De uit Afrika naar de nieuwe Wereld gebracht zwarte slaven muziek wordt in hoge mate bepaald door zijn sociale functie, dit is ook te wijten aan ritmische juridisch en harmóniailag radicaal verschillend van de europese muziek.

New Orleans, de stad waar de jazz werd geboren

New Orleans, de stad waar de jazz werd geborenTussen de brug en eindelijk naar de zwarte man beheerst de europese instrumenten te gebruiken en werden gedwongen zich aan te passen aan het instrument worden opgelegd door beperkingen voor hun eigen muziek karakter van bepaalde elementen echter, het bleek ook games, zoals de kunst een ander belangrijk aspect van de improvisatie. IN DE XIX EEUW. eeuw tot de tweede helft, echter, de deels afrikaans en deels christelijke wortel, de religieuze en de wereldlijke, de grenzen vervagen tussen de improvisatie vaak gebouw geestelijke, behalve hij kon niet het genereren van een echte samensmelting van verschillende muzikale culturen.

De veranderingen in het 1863 slaaf bevrijding was dat, op zijn minst gedeeltelijk verwijderd van de zwarte fysieke nabijheid, die zijn verspreid over het land, de eerder relatief geïsoleerd van bestaande gemeenschappen en begon te mengen met elkaar.

De neger emancipatie, echter, is alleen in 1896, raciale segregatie inleiding Jim Crow wetten tot de adoptie. Tijdens deze periode, de jazz is een van de directe geschiedenis beschouwd als ragtime-stijl, die, hoewel de meeste van de europese muzikale traditie was gebaseerd op de melodie en het ritme van het contrast, alsmede de stride stijl, een vroege voorloper beschouwd als linkshandige piano wedstrijden door nog los van.

De jazz werd geboren, maar in de eerste plaats een stad, New Orleans. New Orleans is de culturele diversiteit in de Verenigde Staten is volstrekt uniek. IN DE XIX EEUW. eeuw ragtime muziek premier, marcheren bandjei beetje bij beetje verwerkt en de muziek in de binnenstad van verschillende combinaties van kenmerken van de muzikale nuances, en dit, zelfs opgenomen muziek van the XX. eeuw en het eerste decennium van de schepping van de collectieve improvisatie belangrijkste szervezőelvévé het opheffen van de zogenaamde klassieke jazz stijl, die, echter, zou het niet hebben kunnen groeien, zo niet, wat is helder en kan worden gevolgd binnen de grenzen.

De blues is niet alleen een muzikale stijl, maar een muzikale vorm, die de ragtime vergelijkbaar met de XIX. eeuw in de tweede helft gemaakt van de wortels, maar het zwarte deel van afrika te zingen. De blues ronde, repetitieve harmonie ronde is de jazz van de vorming van één van de meest belangrijke punt.

De blues invloeden in de jazz-genre op, er moet echter nog veel dieper. De blues houdt haar ware gezicht. De europese harmonie gebruikt om de tabbladen voor nep geluid uitgesponnen, vuile geluid van de muziek eerder vreemd schaduw, die vervolgens sijpelt in de twintigste eeuw van de muziek in ieder klein segment, de jazz is voor en tijdens behouden van de identiteit als een blijk van de manier waarop deze serie voor de rest.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *